A WHO 90-es években megalkotott 10 aranyszabálya a biztonságos ételkészítéshez hamar módosításra szorult. Rájöttek, hogy egyszerűbb és gyakorlatiasabb szabályokra van szükség, ami a hétköznapi embereket szólítja meg. Meg is született a „Biztonságos ételkészítés 5 alapszabálya” nevű plakát, mely alapvető szabályokra hívja fel az érintettek figyelmét.

 

Itt az ősz, és a hidegbe forduló idő, valamint a különféle fertőzések nyomán szinte folyamatosan náthás lesz a gyermek, az óvodai hiányzások állandósulnak. A nagy mennyiségű orrváladéknak pedig egyenes következménye a köhögés és egyéb felülfertőzések. Hogyan küzdhetünk a nátha ellen? Íme néhány praktikus tanács

Sajnos előfordul, hogy napközben, hirtelen lesz rosszul a gyermek az óvodában, iskolában, ezért nem árt tudni, mi a szülők és a pedagógusok teendője ilyenkor.

Az elmúlt időszakban több helyen is felütötte a fejét a bárányhimlő. A szülők, pedagógusok aggódva kérdezgetik egymástól: a te gyereked már túl van rajta? Nem? Akkor majd most! Hitetlenkedve kapják fel a fejünket, ha egy-egy szülő magabiztosan állítja: az ő gyereke nem kapta el a fertőzést, de nem is fogja.

reggeli nélkül sulibaGyakori probléma, hogy a reggeli rohanásban nem jut idő a reggelire vagy egyszerűen kora reggel nincs étvágya a gyereknek. Kézenfekvő megoldásnak tűnik ezért, hogy elhagyjuk a reggelit, gondolván, ott lesz helyette a tízórai.

Hány évesen érdemes elkezdeni a rendszeres sportfoglalkozást? Sokak szerint 7 éves koruk előtt a gyermekek erre még éretlenek. Mások viszont azt mondják, minél hamarabb szoktatjuk a gyerekeket a rendszeres sporthoz, annál jobb.