Kategória:

Az óvodákban, iskolákban időről-időre felüti a fejét a fejtetű. Ilyenkor aztán megy az egymásra mutogatás, a „vajon ki hozhatta be a fertőzést a közösségbe?” című találgatások. Ez felesleges és megalázó lehet a „gyanúsítottal” szemben. Az ugyanis, hogy honnan indult ki, illetve „miért kapta el XY, biztos koszosak, igénytelenek” stb buta megközelítés. Mindenki elkaphatja ugyanis, az eredet pedig nem nyomon követhető. Előbbiek helyett helyesebb, ha vagdalkozás helyett higgadtan átgondoljuk és informálódunk a problémáról, keresve a megoldást.

Kategória:

A WHO 90-es években megalkotott 10 aranyszabálya a biztonságos ételkészítéshez hamar módosításra szorult. Rájöttek, hogy egyszerűbb és gyakorlatiasabb szabályokra van szükség, ami a hétköznapi embereket szólítja meg. Meg is született a „Biztonságos ételkészítés 5 alapszabálya” nevű plakát, mely alapvető szabályokra hívja fel az érintettek figyelmét.

 

Kategória:

Itt az ősz, és a hidegbe forduló idő, valamint a különféle fertőzések nyomán szinte folyamatosan náthás lesz a gyermek, az óvodai hiányzások állandósulnak. A nagy mennyiségű orrváladéknak pedig egyenes következménye a köhögés és egyéb felülfertőzések. Hogyan küzdhetünk a nátha ellen? Íme néhány praktikus tanács

Kategória:

Sajnos előfordul, hogy napközben, hirtelen lesz rosszul a gyermek az óvodában, iskolában, ezért nem árt tudni, mi a szülők és a pedagógusok teendője ilyenkor. Mindenekelőtt egy aranyszabály szülőknek: ne vidd gyermekedet közösségbe betegen, de akkor sem, ha a beteg állapot nem nyilvánvaló. De hát nem lázas, miért tartanám otthon? - hördülnek fel néhányan, hiszen próbálják megúszni, hogy a betegápolás miatt ismét hiányozzanak a munkahelyükről.