„Nem kenyere a beszéd..., mindig csak az autóival játszik..., nincs türelme mesét hallgatni, mondókázni... nehezen megy az óvodai beszoktatás” Ilyen és hasonló gondok nyomasztanak sok szülőt, pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk.

 

Remek lehetőséget kínál a fentiek fejlesztésére az otthoni bábjáték. A kedves bábfigurákkal élethűen és igazán élményszerűen eleveníthetők meg a mesék, illetve egyéb történetek. A gyermek beszéde, fantáziája észrevétlenül fejleszthető általa, mint ahogy ismeret átadásra is kiválóan alkalmas.

 

Ön belegondolt már, mi mindenre jó még a bábjáték? Remek lehetőséget kínál például az óvodai beszoktatásnál is, mikor a gyermekben felgyülemlett szorongások, félelmek kijátszhatók általa. Az újra és újra kijátszott negatív élményeknek szorongásoldó hatása bizonyított, elég az orvosos-szuris szerepjátékokra gondolnunk. Peti előszeretettel bábozza el, ahogy az ovis kisfiú sírdogál és anyukáját követeli az óvodában. Bújjon Ön a másik óvodást megformáló báb bőrébe, aki megbarátkozik és remekül eljátszik Peti sírdogálós bábjával.

 

 

 

Kategória: