3 éves gyermekünk óvodakezdésére praktikus, tartós és nem utolsó sorban esztétikus felszerelésekkel kell készülnünk. Ne induljunk neki a tanévnek rossz minőségű ovis zsákkal és tornazsákkal, hiszen ezek legalább 3-4 évig folyamatos igénybevételnek lesznek kitéve.
Milyen szempontokat tartsunk hát szem előtt, ha ovis zsákot választunk?

Az óvodai zsák legyen:

  • Tartós: Mint azt fentebb írtuk, fontos, hogy az óvodai zsák 3-4 év elteltével is tisztességes zsák maradjon, ne pedig egy elnyűtt rongy. Nézzük meg alaposan a zsák anyagát és varrásának minőségét!
  • Praktikus: Korántsem mindegy, hogy az ovis zsák mennyire felel meg az óvodai élet feltételeinek. Nem célszerű óvodai zsák gyanánt egy nagy bugyrot használni, hiszen a feneketlen zsákban könnyen összegyűrődnek és elkeverednek a ruhadarabok. Ehelyett válasszunk vállfára akasztható, kis zsebekkel is ellátott óvodai zsákot, melyben összehajtva, áttekinthetően helyezhetők el a ruhácskák, bugyik, zoknik, míg a kis zsebekbe rakhatók a nylon zacskók és az apróbb kincsek.
  • Esztétikus, gyermekünknek tetsző: Csemeténk sokkal szívesebben fogja használni azt az ovis és tornazsákot, amin kedvenc mesefigurája látható. A vidám, gyermek közeli színekkel még örömtelibbé tehetjük a zsákok használatát.
  • Olcsó: Nem biztos, hogy ami drágább, az egyben jobb minőségű is. Nyugodtan válasszunk az akciós termékek közül, ha minőségük szemmel láthatóan kifogástalan. 

 

 

 

Kategória: