Hamar véget ér a vakáció, s ezzel együtt beköszönt az új tanév kezdete. A kis elsősök iskolapadba ülnek, a szülőket pedig nagy büszkeség, ám némi szorongás is eltölti. Izgatottan tördelik kezüket: vajon hogy startol majd gyermekük az iskolai életben? Mi, szülők is segíthetünk gyermekünknek, hogy az első időszak lendületesen és sikeresen induljon.


Ez a segítség természetesen nem csak a házi feladat elkészítését, némi gyakorlást és a másnapi bepakolást jelenti, hanem sokkal többet annál. A szabadidő hasznos és élvezetes eltöltésével is nagyot lendíthetünk kis nebulónk iskolai eredményein. Ez lehet akár családi "tanulmányi kirándulás" vagy értelmes, tartalmas otthoni játék is. Olyan fejlesztőjátékokat kezdeményezzünk számára, melyek során tán észre sem veszi, hogy okosodik, rengeteget tanul, mert csak a játékélményre koncentrál.

Ilyen fejlesztőjátékot beszerezni nem egyszerű feladat. A játékboltok polcai sokszor roskadoznak a haszontalan bóvliktól, igazán értékes fejlesztőjátékra nehéz rálelni. Karácsony, szülinap vagy egyéb alkalmak közeledtével érdemes időben, felelősen átgondolva kiválogatni a valóban hasznos ajándéknak szánt játékokat. 

Kategória: