1114 Budapest, Eszék u. 4/b

Intézmény típusa: Családi napközi

 

Az intézmény nevelési programja, tevékenységének bemutatása : Az éves tanmenetet úgy alakítottuk, hogy abban, egyenlő mértékben kapjon helyet a játék, a tanulás, és a különböző alkotói tevékenységek.

  • 16 hónapos kortól 3,5 éves korig fogadunk Gyermekeket.
  • Minden területen célunk, hogy a lehető legnagyobb figyelmet tudjuk szentelni a gyerekeknek, s ezért a foglalkozásainkon bontott csoportokban dolgozunk. Így nagyobb az esély az esetleges problémák kiszűrésére és a tehetség gondozásra is.

Pedagógiai munka hangsúlyos területei

  • A magyar nyelv használatának,tanításának hansúlyos területei: A gyerekek a bölcsödei csoportban a magyar nevelő mellett számos mesével és mondókával ismerkedhetnek meg. Hangsúlyt kap a beszéld javítása, a helyes levegő vétel tanítása, magyar mesék, versek feldolgozása.
  • Az angol nyelv használatának, tanításának hangsúlyos területei: A bölcsödés korú gyerekekkel az angolul nevelő pedagógus egész nap angolul beszél. A nyelvet játékos úton mutatja be, a hétköznapi cselekvéseket versekkel, mondókákkal rögzíti. Sok dallal és mesével ismerkednek a gyerekek, melyek segítségével a szókincsük bővül. A pedagógiai program a Brit ESL programon alapszik.
  • Montessori pedagógia: A gyerekek rendszeresen használhatják a fejlesztő eszközöket, melyek segítségével az önálóságra próbáljuk ösztönözni őket. A bölcsődés csoportunkban pedagógusaink heti 2 alkalommal fektetnek nagyobb hangsúlyt a mindennapi életre való nevelés feladataira és az érzékszervek fejlesztésére.
  • Mozgás és egyensúlyfejlesztés: Biztosítjuk a mozgás és egyensúlyfejlesztés megfelelő feltételeit az udvaron és a teremben egyaránt. Játékos, oldott légkörben kedveltetjük meg a mozgást, heti rendszerességgel van mozgás óra, ahol a gyerekek különböző használati eszközök segítségével fejleszthetik önmagukat. Nagy szerepet játszik a zenére mozgás, a ritmuskészség fejlesztése.

 

Fakultatív foglalkozások, különórák :

  • "angol extra" foglalkozás: nyitvatartási időn túl, azon Gyermekek részére, ahol fontos az idegennyelv minél hamarabbi elsajátítása (pl.: külföldre való költözés miatt)
  • "magyar extra" foglalkozás: nyitvatartási időn túl, azon Gyermekek részére, ahol a haza költözés miatt fontos a magyar nyelv(akár anyanyelv) elsajátítása, mélyítése

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások:

  • Montessori foglalkozások programba építve
  • english scr. time programba építve

 

Az intézményben működő csoportok száma: 1

 

Átlagos csoportlétszám: 7

 

Csoportösszetétel: Homogén (Korosztályonként különböző csoportok)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Kurucz-Kováts Dóra

telefonszám: 06/20 482-6564

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.zumzumbolcsi.hu

Kategória: