4031 Debrecen, Közép utca 2.

 

Intézmény típusa: Önkormányzati óvoda

 

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:

A Helyi Nevelési Programunkban – a Lépésről–Lépésre programot adaptáltuk, s alakítottuk át a saját viszonyainkra – a 3-7 éves korú gyermekek személyiségének fejlesztését, fejlődésük támogatását vállaltuk fel, beleértve a sajátos nevelési igényű gyermekeket is. A gyermekekhez, mint egyedi, mással nem helyettesíthető individumokhoz, szociális lényekhez, az életkori sajátosságok és az egyéni szükségletek, különbségek ismeretében közelítünk. A feltételrendszer, a tevékenységek tudatos befolyásolásával segítjük a személyiség kibontakozását, tekintettel az eltérő adottságokra, képességekre, szokásokra, nembeli, érésbeli, vérmérsékleti különbségekre és a családok értékrendjének sokféleségére.

 

Fakultatív foglalkozások, különórák:

  • Óvodánkban hetente egy-egy alkalommal, három mikrocsoportban a jelentkező gyerekek kézműves műhelyben alkotnak, tevékenykednek. Megismerkednek a hagyományos technikákkal, emelett sok újdonsággal, érdekes eszközökkel dolgozhatnak családias környezetben, nyugodt légkörben.
  • A zenélni vágyó gyermekek számára az ovi megalkotta a zenebölcsit, ahol az óvodások hallásukat és ritmusérzéküket fejleszthetik.

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások:

  • Sószoba
  • Logopédia

 

Az óvodában működő csoportok száma: 8

 

Átlagos csoportlétszám: 28 fő

 

Csoportösszetétel: Vegyes (3 – 7 éves gyerekek egy csoporton belül)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Tóthné Tímár Katalin
telefonszám: 06(52)-417-179
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: kozeputcaiovoda.hu