2465 Ráckeresztúr, Korniss István u. 25.

 

Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása: Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program szerint dolgozunk. Ennek keretében kiemelten figyelünk a sajátos nevelési igényű gyermekekre (beilleszkedési zavar, tanulási nehézség és magatartási rendellenesség, enyhe fokú beszédhiba). Intézményünk a hagyományokból építkezik, és a jövőre figyel, ahol a gyermekek, a szülők, a pedagógusok és a nem pedagógus dolgozók, egyaránt jól érzik magukat. A nevelési programban megfogalmazott célok, a környezettudatos magatartásformák és szokások kialakítása, melyek teljesítését segíti a barátságos környezet és intézményünk felszereltsége. Céljaink eléréséhez lehetőséget kívánunk teremteni arra, hogy mindenki tehetségének, adottságának megfelelően bontakozhasson ki biztos alapkészségek birtokában, mintegy megalapozva az élethosszig tartó tanulást. A családi nevelésre építünk, kiegészítjük azt. A szülőket társnak tekintjük, a mindennapi munkába bevonjuk őket a gyermekük hatékony nevelése érdekében.

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások: Óvodánk 1953-tól, többszöri átalakítás és bővítés során nyerte el mai formáját 1981.-ben. 2006.-ban az óvoda 25. évfordulóját MOSOLY ÓVODA névfelvételével és játszóterének átadásával ünnepeltük. 2008-ban, az előző három éves környezeti munkánk eredményeként, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól, 2011 szeptemberéig, elnyertük a ZÖLD ÓVODA címet. Az eredetileg 100 férőhelyes, négycsoportos intézményben 2008. augusztusától a tornaszoba csoportszobává való alakításával, már öt csoportban, 16 felnőttel fogadjuk a 125 kisgyermeket. 2008. szeptembertől óvodánk Kistérségi Társulási fenntartásába került. A kisgyermekeket szeretetteljes légkör veszi körül. A velük foglalkozó felnőttek a legjobb tudásuk szerint nevelik őket. Fő tevékenységünk a játék. Emellett még logopédiai, gyógypedagógiai fejlesztéssel, valamint katolikus vallásoktatással színesítjük napjaikat. nyiladozó képességüket kivirágoztatjuk, arcocskájukra MOSOLY-t varázsolunk. Hitvallásunk: Mindig jusson idő… NEVETNI, mert ez a lélek legszebb zenéje. JÁTSZANI, mert ez az örök ifjúság titka. SZERETETET ADNI, mert gyógyítja az embert, azt is, aki adja és azt is, aki kapja. EGY PILLANATNYI MOSOLYRA, mert ez az arc legszebb ékszere. ÉS NÉHÁNY KEDVES SZÓRA, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet.

 

Az óvodában működő csoportok száma: 5

 

Átlagos csoportlétszám: 25

 

Csoportösszetétel: Részben osztott csoportok ( pl: kis-középső és középső-nagy csoportosok külön)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Baki Bálintné Tagóvoda vezető

telefonszám: 06/25-455-824,  06/20-852-0342

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kategória: