1113 Budapest, Aga u. 10.

 

Intézmény típusa:

alapítványi fenntartású óvoda

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:

Pedagógiai munkánk alapja az érzelmi és szociális nevelés. A személyközpontúság lényegéből eredően egyformán fontos közösségünk óvodánk összes tagja. Carl Rogers speciális szemléletéből és az óvodai nevelés sajátosságaiból fakadóan egyszerre és együtt fontos számunkra az egyén és a közösség. Nem egyénre szabjuk a nevelést, hanem közösen gondolkodva a gyerekekkel és a szülőkkel közösséget építünk. Szemléletünkre jellemző, hogy tág kereteket, ezáltal nagyobb szabadságot hagyunk a gyerekeknek, ugyanakkor olyan határokat jelölünk ki számukra, amik jól érthetők, világosak, amikről könnyen tudunk a 3-7 évesekkel is beszélgetni. Fontos számunkra, hogy a szülőkkel együttműködve, hasonló nevelési elvek mentén neveljük a ránk bízott gyermekeket.

 

Fakultatív foglalkozások, különórák:

Az óvodában minden évben lehetőség van fakultatív programokon részt venni. Ezek a programok a nevelési év elején alakulnak ki az érdeklődésnek megfelelően. Az eddigi évek során judo, mesejáték (drámapedagógiai foglalkozás), kreatív zene, rajz és intenzív úszás közül választhattak a szülők és a gyerekek. Ezek önköltségesek.

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások:

játékos angol heti kétszer, gyermekjóga, suli-muri: játékos, iskola előkészítő foglalkozás az 5-6 éveseknek, alapozó mozgásfejlesztés, kirándulások

 

Az óvodában működő csoportok száma: 2

 

Átlagos csoportlétszám: 15 fő

 

Csoportösszetétel:

Vegyes (3 – 7 éves gyerekek egy csoporton belül)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető: Lipták Erika igazgató, Guba Boglárka óvodavezető

telefon: 1/209-3609

e-mail: rEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

web: www.rogersovoda.hu