Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A Zemplén Kalandpark főbejárata a libegő középállomásánál található, a felső állomásnál pedig egy többszintes, újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket.

4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100m hosszú ,,CANOPY" lecsúszó drótkötélpálya, valamint egy 4 dimenziós mászó fal teszi emlékezetesebbé a túrát.

 

275 méteres hosszúságával itt található a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek. bob_01 bob_02 bob_03

A 3x60 m hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY" pálya használata semmilyen tudást nem igényel, mégis biztonsággal pöröghet-foroghat rajta végig gyermek és felnőtt. A csúszást megelőző feljutást egy „varázsszőnyeg", azaz mozgójárda biztosítja.

A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé. Innen gyalogosan érhető el a Világörökség magterülete, az Ungvári Pincék.

A Kalandpark ugyanakkor nem csak az extrém élményeket kedvelők számára nyitott! Várjuk a természetszeretőket és túrázókat is! Az Önök minél teljesebb kikapcsolódását szolgálja a 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer, mely bemutatja büszkeségünk, a Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit egyaránt.
   


Tanösvény állomások:

 1. Széphalom Kazinczy-kert
 2. Ülőfelvonó alsó állomása (Torzsás)
 3. Síház – ülőfelvonó középső állomása
 4. Fejedelem-forrás
 5. Vörös nyereg
 6. Bükkös – tölgyes
 7. Körtefa nyereg
 8. Nagy-Nyugodó nyereg
 9. Gejzírkő
 10. Védett sziklafal
 11. Magyar Kálvária
 12. Szent István Kápolna
 13. Boglyoska tető
 14. Ungvári Pincék
 15. Várhegy - Vár

 

Kapcsolat:

Zemplén Kalandpark

Cím: 3980 Sátoraljaújhely Torzsás út 25. 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.zemplenkalandpark.hu

Információ a nyitvatartásról és árakról:

Libegő alsó állomás       +36-30-466-8559
Bob alsó állomás       +36-30-827-5186
Középállomás       +36-30-827-5191
Tréning helyfoglalás, kalandtúra időpontok egyeztetése nagy csoportok esetén: írjon és kérjen személyre szabott ajánlatot!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kategória: