1162 Budapest, Szénás u. 15/B

 

Intézmény típusa: Családi napközi

 

 

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:

Családi napközink a XVI. kerületben, Rákosszentmihályon a Szénás utcában található. A zöldövezeti családi ház kifejezetten a családi napközi igényeihez lett alakítva. A kisgyermekkor a legmeghatározóbb időszak az ember életében. Ilyenkor alakulnak ki az alapvető szokások, tulajdonságok, és igyekszünk gyermekeinket arra nevelni, hogy tiszteljék, becsüljék a másikat. Kis létszámú csoportjainkban, pedagógusaink egyénenként is tudnak elegendő időt fordítani a gyermekekre való odafigyelésre, fejlesztésre, a gyermekek életkorának megfelelően játékos módon, sok dicsérettel, ösztönzéssel. Bölcsis csoportunkba 6 hónapos kortól 3 éves korig, ovis csoportunkba 2 éves kortól 5 éves korig várjuk a gyerekeket. Mindennapjaink heti tervezet alapján zajlanak, a játék mellett átszövi a sok mese, vers , zenés játékok, énekszó.

 

 

Fakultatív foglalkozások, különórák:

 

  • Néptánc

  • Játékos angol foglalkozás

  • Babaúszás a Stilianos babauszodában

  • 2014. őszétől egy új képesség,- és mozgásfejlesztő torna indítását tervezzük 1-4 éves gyermekek részére, amely egy vidám, mondókákkal és gyermekdalokkal egybekötött mozgásforma, a Bilibo és számos mozgásfejlesztő eszköz használatával.

Ez a torna fejleszti: a ritmusérzéket az énképet és a testtudatot a kommunikációs készséget a kreativitást és a képzelőerőt az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt elősegíti a társas kapcsolatokat, a szocializációt serkenti az idegrendszer érési folyamatait

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások:

Gyermekek napközbeni ellátása családias légkörben, kis csoportos létszámban Lehetőség van heti 5 félnapos, illetve 3-4 napos elhelyezésre is.

 

 

Az óvodában működő csoportok száma: 3

 


Átlagos csoportlétszám: 7

 

 

Csoportösszetétel: Részben osztott csoportok (pl.: kis-középső és középső-nagycsoportosok külön)

 

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Sági Barbara

telefonszám: 06/20 3689-089

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.gesztenyeovi.com