1161 Budapest, Pálya u. 83.

 

Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:

Helyi programunkat az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja alapján, az óvodai nevelési irányelvek figyelembevételével készítettük el.

Óvodánk Lafayett Ron Hubbard: Az Út a Boldogsághoz, Észszerű útikalauz a jobb élethez című könyvét használja segítségül az óvodai foglalkozásokhoz, és az egyéb óvodai tevékenységekhez, mint a játék, munka, tanulás.

A könyvhöz az óvoda munkatársai segítségével elkészült egy segédprogram azzal a céllal, hogy annak gondolatait óvodás korú gyerekekkel is fel lehessen dolgozni.

A könyv gondolatait, Pl.: „Mutass jó példát!, Óvd és tedd jobbá a környezeted!, Tartsd tisztán a tested!, Légy szorgalmas!, Tiszteld és segítsd szüleidet!” használjuk mindennapjainkban, kötetlen beszélgetések formájában beépítettük az óvodai csoportfoglalkozások témaköreibe. A foglalkozásokon tanultakat különböző formában, általában a gyerekek ötletei alapján a gyakorlatban is megvalósítjuk. (Pl.: szemetet szedünk, idős embereknek adunk segítséget, növényeket ültetünk és gondozunk, környezetvédő témakörben gyermekrajz versenyt és kiállítást szervezünk, stb.)

A programok közös használata által szeretnénk elérni, hogy a tőlünk kikerülő gyerekek erkölcsös, a környezetükre és embertársaikra odafigyelő, gondoskodó, kedves emberekké váljanak, akik képesek önállóan is boldogulni az életben majd iskolába kerülve, könnyen tudják kezelni a tanulási akadályokat, és szívesen tanuljanak.

Szeretnénk kiemelni, hogy óvodánk lehetőséget biztosít kiemelten tehetséges gyermekek ének-zenei, képzőművészeti, színjátszó, különböző sportolási és nyelvtanulási foglalkoztatására egyéni érdeklődés alapján.

 

Fakultatív foglalkozások, különórák:

  • Úszás oktatás és vízhez szoktatás (Szentmihályi Uszoda)
  • Angol nyelv oktatás
  • Az Út a Boldogsághoz foglalkozások
  • Önvédelmi szakkör (Németh Attila mester)
  • Balett-oktatás (Szilágyi-Kürthy Gyula balettművésszel)
  • Jazzbalett (Pethő Kincső oktató)
  • Néptánc szakkör (Németh Nóra néptáncos)
  • Logopédia (Majtán Andrea logopédus)
  • Gyermeknevelési tanácsadás szülőknek
  • Gyermeknevelési szeminárium

 

Csoportösszetétel:

Részben osztott csoportok ( pl: kis-középső és középső-nagy csoportosok külön)

 

Kapcsolat:
Intézményvezető neve: Venesz Piroska
telefonszám: 1/405-95-23, 70/776-58-82
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.pillantokutya.hu