1135 Budapest, Jász utca 74.


Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

 

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:

A Lares Óvoda jelenleg Bp. XIII. kerületében, meglehetősen jó tárgyi feltételek között működik. Külön játszó, étkező, foglalkoztató helyiség, tornaszoba, tágas és jól felszerelt játszóudvar és kert áll a gyerekek rendelkezésére. Saját HACCP minősítésű főző konyhát működtetünk, ahol szakképzett szakácsnő gondoskodik a gyerekek egészséges és korszerű, lehetőleg bió-élelmiszerekből előállított étkeztetéséről. Egyéni igényeket, diétát is ki tudunk elégíteni. Óvodánkban általában két - max. 15 fős csoport működik.

Az óvoda előkészítő csoport ami átmenet a bölcsőde és az óvoda között - 2 éves kortól fogad gyerekeket. Nem feltétel sem a szobatisztaság sem az önkiszolgálás. A csoport célja a közösségi életre való felkészülés, önállóságra, kreativitásra, önérvényesítésre való szoktatás. A sok játék és levegőzés mellett már a piciknek is vannak tervezett foglalkozások, hiszen ma már sok két éves gyerek is nagyon nyitott, érdeklődő és a kimagasló részképességek, tehetség már megjelenik. Ezeknek a felismerése és fejlesztése pedig a későbbi irányított tehetséggondozás alapja.

Az óvodás csoport nem különül el mereven a kicsiktől, de más jellegű és intenzitású foglalkozások vannak. A hagyományos óvodai foglalkozások mellett úszás, nyelvtanulás és sok kirándulás egészíti ki a gyerekek mindennapjait. Bábművész kollegánk heti két bábfoglalkozást tart a gyerekek bevonásával.

A gyerekekkel jól képzett szakemberek foglalkoznak, kifejezetten figyelmet fordítva az egyéni képességek, tehetségek, esetleg elmaradások fejlesztésére. Az óvodát pszichológus vezeti.


Fakultatív foglalkozások, különórák:

2010. szeptemberében 2-4 éves korú gyerekek számára óvoda előkészítő, mini csoportot indítunk. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, ahol a szülők a bölcsődeinél differenciáltabb foglalkozást igényelnek és akik meg akarják könnyíteni az átmenetet az óvodai életbe. Lehetőséget biztosítunk a szülő elfoglaltságát figyelembe vevő - az óvoda nyitva tartásán belüli - rugalmas oviba járásra is.

2010 szeptemberében induló óvodás csoportunkba olyan ovisokat várunk, akik jól akarják érezni magukat, szeretnének sokat játszani és minden nap közösen foglalkozni érdekes dolgokkal és nagyokat kirándulni. Olyan családokat is várunk, akik nem bánják ha a csoportban vannak kicsit "más" gyerekek is és tudják, hogy egymás elfogadása kis korban természetes folyamat és ha ezt megszokjuk később is az lesz.

2011 tavaszán újra elindítjuk iskola-előkészítő csoportunkat, olyan 6-7 éveseknek, akik nagyon felkészülten akarnak iskolába indulni


Rendelkezésre álló szolgáltatások:

  • óvoda előkészítés
  • óvodai nevelés
  • iskola előkészítés
  • mozgásfejlesztés, úszás, korcsolya
  • egyéni pedagógiai, gyógypedagógiai, logopédiai és mozgás fejlesztés
  • nevelési és pszichológiai tanácsadás és konzultációk
  • intelligencia vizsgálatok és fejlesztési, tehetséggondozási tervek
  • szülő csoportok és tréningek
  • korábban hozzánk járt gyerekeknek utógondozás, korrepetálás, iskola melletti fejlesztés, beilleszkedési támogatás, pedagógus konzultációk

 

Az óvodában működő csoportok száma: 2

 

Átlagos csoportlétszám: 20 fő


Csoportösszetétel:

Részben osztott csoportok ( pl: kis-középső és középső-nagy csoportosok külön)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Szirmai Gábor

telefonszám: 06-1-329-0834

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.laresovi.hu