1028 Budapest, Brassó utca 5.

Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

 

Az óvoda nevelési programja, tevékenységének bemutatása:
Az Indiánvár Nemzetközi Óvodánkban egyszerre két csoport működik az egyikben a használt társalgási nyelv az angol, amit angol anyanyelvű pedagógus vezeti a másik csoportban a társalgási nyelv a magyar ahol az angolul anyanyelvi szinten beszélő magyar pedagógusok játékos módszerrel tanítják az angol nyelvet.
Fő célkitűzésünk a gyermekek zavartalan testi, lelki és szellemi fejlődésének biztosítása, melynek alapfeltétele az óvoda biztonságos, családias, szeretetteljes, türelmes légköre. A gyermekek képességeihez igazodó egyénre szabott oktatási és fejlesztési módszer segítségével a több éves gyermeknevelési tapasztalatokkal rendelkező szakpedagógusok hatékony nevelőmunkát képesek megvalósítani. Szeretettel várunk bármilyen nemzetiségű gyermeket. Igyekszünk minden egyes gyermek nemzeti hagyományát megőrizni és megismertetni a többi gyermekkel, így mindnyájan képesek lesznek befogadó és mások kulturális értékeit is megbecsülő felnőtté válni. Alapelvünk a gyermekközpontúság; tiszteletben tartjuk a gyerekek egyéni szükségleteit és fejlődési tempóját, megteremtjük számukra a tapasztalás, a megismerés, az alkotás lehetőségét. Célunk, hogy a szülőkkel együttműködve biztosítsuk a lehető legjobb feltételeket a gyermekek érzelmi biztonságának megteremtéséhez, hozzájáruljunk a felhőtlen, örömteli gyermekkor játékos megéléséhez, kibontakozásához.
A nevelési célkitűzéseink közül kiemelten szeretnénk foglalkozni a következőkkel:

  1. Egészséges életmódra nevelés
  2. Környezetvédelem
  3. Kreativitásra nevelés
  4. Nyelvoktatás
  5. Zenetanulás
  6. Testmozgás


Fakultatív foglalkozások, különórák:
A gyermekek egészséges testi fejlődése, fejlesztése nem képzelhető el rendszeres, életkoruknak, fejlettségi szintjüknek megfelelő idejű, tartalmú testnevelés nélkül. A sokoldalúság jegyében számos mozgásrendszerből merítünk a gyermekek természetes befogadó képességével összhangban, mozgásigényük kielégítésére az óvodában tornaterem, saját uszoda és egy gyönyörű, hatalmas, füves kert áll rendelkezésükre:

   * TSMT
   * Kindyroo
   * kreatív tánc
   * úszás
   * síelés
   * balett
   * néptánc
   * lovaglás
   * japán harcművészetek
   * gyerekjóga
   * tenisz
   * korcsolya


Rendelkezésre álló szolgáltatások:
Óvodánk saját Sóterápiás helységgel is rendelkezik. 
- Hocus and Lotus
- Kindermusik
- Kreatív gyerektánc
- Aikido
- Gyermekjóga


Az óvodában működő csoportok száma: 2

Átlagos csoportlétszám: 8-10 fő

Csoportösszetétel: Homogén (Korosztályonként különböző csoportok)

Kapcsolat:
Intézményvezető neve:
Sávay-Kuglics Adrienn
telefonszám: 0620316-9316 vagy 0620-5515251
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.indianvar.hu

Kategória: