Novemberben a szülők is egyre inkább érzik az idő szorítását, így egyre sürgetőbbé válik számukra a karácsonyi játékok megvásárlása. Milyen játékokból, milyen szempontok alapján tallózzunk? Íme, néhány praktikus tanács

 

Játékvásárlásnál ne hagyjuk figyelmen kívül az alábbiakat:

  • A kiválasztott játék gyermekünk életkorához igazodjon! Nem okozunk túl nagy örömöt azzal, ha „hamarosan úgyis hozzánő“ alapon megvesszük a jelenleg korántsem csemeténknek való játékot. Egy három éves nem tud mit kezdeni egy 5 éves kortól ajánlott társasjátékkal, de egy 4 éves sem értékeli igazán a lábbal hajtható baby taxit.
  • Figyeljünk gyermekünk egyéni fejlettségi szintjére, valamint érdeklődési körére is! A srácunkat mi ismerjük a legjobban, próbáljuk hát az ő fejével gondolkodva, az ő szemével nézve kiválasztani a játékokat!
  • Ne vegyünk meg valamit csak azért, mert akciós, és „ennyiért bolond lennék ott hagyni“! Ha az árán kívül más vonzó nincs a termékben, és előre látható, hogy a polcon fog porosodni, nyugodt szívvel hagyjuk ott a boltban!
  • Ne az legyen a legfőbb cél, hogy minél több és látványosabb ajándék kerüljön a fa alá! Sokkal tudatosabban járunk el, ha a mennyiség helyett a minőségre törekszünk.
  • És egy igazán praktikus tanács: gyermeke "írjon" (azaz rajzoljon) levelet, kívánságlistát a Jézuskának, aki remélhetőleg meghallgatja majd a kéréseket. :) 


Sok türelmet, tudatosságot és nyugalmas játékválasztást kívánunk!

 

Kategória: