pedofil babysitterSok szülőnek gondot jelent kisgyermeke napközbeni felügyelete, elhozatala óvodából, iskolából, ezért babysitterre bízza a kicsit. Nem mindegy azonban, kire bízzuk legféltettebb kincsünket, alaposan ismerjük meg a kiválasztott személyt!

Sok szülő csak későn eszmél fel, hogy a jópofa babysitter valójában milyen ember, hogy valószínűleg aberrált hajlamú, és rémülten próbálja szóra bírni kisgyermekét. Cikáznak fejében a gondolatok: vajon az én kisfiammal, kislányommal is hasonlót művelt? Vajon milyen hatással lesz mindez gyermekem egészséges fejlődésére?


Pedig a kétségbeejtő, valóban veszélyes helyzetet szülőként akár meg is előzhetnénk: ha ismeretlenül áll elénk egy, -akár maximálisan megnyerő külsejű és modorú-, babysitter jelölt, ragaszkodjunk az erkölcsi bizonyítvány felmutatásához és érdemi, igazolható referenciákhoz! Ne bízzunk meg bárkiben csak azért, mert első blikkre szimpatikusnak tűnik.

És ha már elkezdett dolgozni gyermeke mellett a babysitter, akkor a legfontosabb: beszélgessünk sokat gyermekünkkel, figyeljük meg, mennyire nyíltan mesél az új babysitterről, a vele megélt közös élményekről. Ha nem akar róla beszélni, ill. a babysitter családba kerülése óta csemeténk viselkedése megváltozott, ha érthetetlen és szokatlan módon zárkózottá vált, legyünk gyanakvóak és tartsuk nyitva a szemünket. Az ördög nem alszik!  

Kategória: